Studerende fra DTU satte med flere sjove, opfindsomme og klimavenlige tiltag et både festligt og fagligt aftryk på dette års Roskilde Festival. Se hvordan på billederne her.
Studerende Kasper Agger fra Risø DTU taler i Climate Shout Out-teltet. Han står med et stempel fra FN’s Seal the Deal-kampagne. Kampagnen er en opfordring til politikerne om at lave en klimaaftale ved topmødet i København.
På Risø DTU’s stand var der et biogasanlæg, der lavede affald om til biogas.
DTU’s direktør for myndighedsbetjening og sektorudvikling, Niels Axel Nielsen, taler i Climate Shout Out-teltet på Roskilde Festivalens campingområde.
Positive Energys lejr på Roskilde Festivalen. De studerende har selv konstrueret og bygget domen, og bagved står en af de kæmpehøjtalere, som bliver drevet af en vindmølle og en solcelle. I forgrunden er det Julie Serritslev fra Positive Energys bestyrelse.
Dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø på DTU Martin Vigild besøgte festivalen og var begejstret for de mange projekter, DTU-studerende var involveret i. Her er han fotograferet sammen med to af dem, Julie Serritslev og Peter Kamby fra Positive Energy.
Publikum kunne oplade deres mobiltelefoner På specialkonstruerede cykler, som studerende fra kandidatretningen Bæredygtig energi på DTU stod bag. Det tog cirka en time at oplade en telefon.
Vindmøllen på toppen af Positive Energys camp, som sammen med en solcelle gav strøm til kæmpehøjtalerne i lejren.
Centralnervesystemet i Positive Energys anlæg. En hjemmelavet strømforsyning og digitale forstærkere.
En gruppe studerende primært fra bachelorlinjen Design og Innovation på DTU har lavet deres egen version af 80'er-arkadeklassikeren ’Space Invaders’ med den ret store forskel, at man i deres version, ’Rock Invaders’, styrer slagets gang med en elguitar.
Publikummer i gang med at cykle sig til en tur i et pariserhjul. En tur krævede fem minutters arbejde på de specielle cykler, der er fremstillet af studerende fra kandidatretningen Bæredygtig energi på DTU. Cyklerne driver en rapspresse, der laver strøm til pariserhjulet.
Tekst og fotos: Thorkild Amdi Christensen