Det nye nummer af DTU’s internationale magasin Technologist er nu på gaden. I sidste uge vandt magasinet bronzemedalje ved den europæiske designfestival i Istanbul.
Mange europæiske magasinlæsere har allerede bemærket, at Technologist er et ganske specielt science-magasin. Magasinet sætter fokus på, hvordan teknologi og videnskab påvirker vores hverdag – men det gøres på en helt ny måde – ved hjælp af utraditionelt design, vilde infografikker, fold-selv-vindmøller og andre papir-gadgets.
Og nu er Technologist da også blevet belønnet med en fornem pris, nemlig en bronzemedalje i magasindesign ved dette års European Design Awards Festival 2015, som fandt sted i Istanbul i sidste uge.
’Med sider, der kan rives ud og deles eller gemmes, er magasinet et innovativt journalistisk koncept’ hedder det bl.a. i juryens begrundelse.
I det nye nummer fortæller Technologist bl.a. om, hvad der skal til for at løse en af de allerstørste udfordringer, verden står overfor: hvordan producerer vi mad nok til de 9 milliarder mennesker, som vil befolke jorden i 2050? En løsning kan være ’lodrette landbrug’ i storbyerne, d.v.s. high-tech højhus-drivhuse med LED-lys, kontrollerede klima-, gødnings- og vandingsanlæg.
Elektronik-giganter som Toshiba og Fujitsu har allerede gang i salat- og spinatbedene, hvor der tidligere var ren-rum til elektronikproduktion – og det er iflg. redaktionen kun et spørgsmål om tid, før vi i Europa dyrker afgrøder på denne i øvrigt yderst effektive og klimavenlige måde.
Læs historien på magasinets hjemmeside.
Det sidste ord i Technologist tilhører denne gang DTU’s Peter Vesborg. Han forsker i fotokatalyse på DTU Fysik og i en klumme giver han en opsang til europæisk energiforskning og -industri om at se at få gang i forskningsinvesteringerne i energiløsninger. For uanset hvor mange vindmøller vi bygger, og uanset hvor mange solcelleanlæg vi etablerer, kommer vi i den grad til at mangle brændstof til vores biler og fly. Det er derfor nødvendigt med massive investeringer. De fleste europæiske energivirksomheder investerer kun omkring 1 % af deres omsætning i forskning og udvikling. Det er ifølge Peter Vesborg alt, alt for lidt. Til sammenligning investerer medicinalindustrien 10-15 %.
Læs selv videre i Technologist no. 05, som kan bestilles på magasinets wesbsite, www.technologist.eu.
Læs mere om European Design Award.