Æble

Tjek på buffetens sundhed

Fødevarer

Nyt redskab til madprofessionelle skal hjælpe spisestederne med at vurdere og forbedre den ernæringsmæssige kvalitet af buffeten ud fra de otte kostråd. Afprøvningen af redskabet, KantinetjekBuffet, viser, at både udbuddet og kundernes indtag rykker i en sundere retning. KantinetjekBuffet er udviklet af DTU Fødevareinstituttet, Kræftens Bekæmpelse og DTU Management.

KantinetjekBuffet består af en række spørgsmål, som kantinerne skal svare på, uden at de skal beregne retternes næringsindhold. Spørgsmålene er delt op, så det er muligt at vurdere de varme retter, de kolde retter, salatbaren og det øvrige udbud hver for sig. Redskabet gør det også muligt for de madprofessionelle at vurdere, i hvor høj grad retterne lever op til de enkelte kostråd.

Læs nyheden fra DTU Fødevareinstituttet