Hvert år tiltrækker Roskilde Festival nogle af verdens største og mest lovende kunstnere, 75.000 festivalgæster og 25.000 frivillige. Det stiller store krav til blandt andet akustik, vandforsyning og trafikplanlægning. Alt sammen områder, hvor DTU´s studerende kan bidrage med nye løsninger og forslag.
For omkring 100 DTU-studerende vil Roskilde Festivalen ikke kun byde på musik, fest og farver, men også handle om at udfordre deres faglighed, og afprøve nye idéer i praksis.
Danmarks Tekniske Universitet og Roskilde Festival indgår nu et helt nyt partnerskab, der vil give de studerende mulighed for at lave projektarbejde i forbindelse med Roskilde Festivalen, og dermed få adgang til årets festival, og samtidig opnå ECTS-point gennem aflevering af projektrapporter til DTU.
Op til Roskilde Festival i år den 1. til 4. juli, vil studerende fra DTU have arbejdet på at analysere akustikken for at kunne forbedre lyden og give publikum den bedst mulige musikoplevelse, lave
biogasanlæg, udvikle forbedringer af de trafikale forhold og sikre forsyningen af vand til festivalgæsterne og undgå forsvindende vandtryk på grund af de lange forsyningsveje.
Desuden vil der blive arbejdet med ’Tracking af publikum’ for blandt andet at kende deres færden for at finde frem til gates´ene, og finde rundt til aktiviteterne på campingområdet, ’Online status af
campingområdernes fillfactor’ for at kunne kortlægge de ledige pladser på campingen og dirigere gæsterne frem, og ’Brugervenlig medarbejderdatabase’, for at kunne implementere et nyt interface til den database, der bruges til at udskrive check-in-kort, sende materiale og invitationer ud til de frivillige medarbejdere mm.
Aftalen mellem Danmarks Tekniske Universitet og Roskilde Festival vil blive underskrevet ved et arrangement tirsdag den 9. marts kl. 11.30 - 13.00 i Glassalen på DTU.