Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen
Foto: Thomas Hjort Jensen

DTU åbnede dørene med stor succes

Der skulle ikke bare ét, men to rumskibe til at byde mere end 2600 gæster velkommen til Åbent Hus på DTU. 

DTU’s sportshal var fyldt til bristepunktet, da gymnasieelever og andre interesserede gæstede universitetet til Åbent Hus torsdag den 3. marts. De var kommet for at blive klogere på, hvad DTU kan tilbyde, og det gik ikke stille for sig. Robotter, droner, luftskibe, kemiforsøg, byggeklodser, modellervoks, heliumdyr og svævende luftskibe blandede sig med arméer af studerende i røde DTU-trøjer, som hjemmevant delte erfaringer om deres uddannelser til alle, der ønskede at lytte med.

Over 30 forskellige uddannelsesretninger havde hver sin stand i Sportshallen, og de tog kreative metoder i brug for at formidle sit indhold bedst muligt. Røg og damp hævede sig over de mange besøgende, som cirkulerede rundt mellem standene for at blive bedre rustet til at træffe et kvalificeret studievalg - ligesom at to kæmpe rumskibe svævede under loftet, den ene med en DNA-streng af balloner hængende under sig. Dette for at sætte et – noget påfaldende - spot på bioteknologi og rumforskning.

Det var også muligt at møde flere af DTU’s andre projekter - blandt andet nogle af de studerende, der står bag DTU Science Show, entreprenør-værkstedet DTU Skylab og DTU Roadrunners, som er uofficielle verdensmestre i at køre længst på én liter brændstof.

Derudover var der oplæg fra nyuddannede ingeniører og studievejledere, der kunne fortælle om ingeniørvirket og livet på DTU, og der var rundvisninger rundt på alle uddannelsesretningerne – en mulighed, som var særligt populær i år.

Nye uddannelser
Noget andet som var populært i år, var de to helt nye uddannelser, som optager studerende for første gang denne sommer, og som derfor havde Åbent Hus-debut – med stor succes:

1. General Engineering er en engelsksproget bachelor – den eneste på DTU – og formålet er at give de studerende en bred ingeniørfaglighed og en international profil.
2. Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering kombinerer matematik og biologi og udbydes i samarbejde med Københavns Universitet. Uddannelsen har til hensigt at skabe ingeniører, som kan sætte biologiske systemer sammen til overskuelige computermodeller. 

Begge uddannelser havde velbesøgte stande og fik lejlighed til at udbrede kendskabet via f.eks. modellervoks og helium. 

DTU afholder Åbent Hus én gang om året, altid den første torsdag i marts.