Foto DTU

Novo Nordisk Fonden giver 25 mio. kr. til proteinforskning

Med en ny bevilling kan DTU ansætte to professorer og styrke sin forskning og uddannelse inden for anvendt proteinvidenskab. 

Med en bevilling på 25 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden kan DTU ansætte to professorer til at styrke forskning og uddannelse inden for anvendt proteinvidenskab og -teknologi på DTU Bioengineering. De to professorer forventes at danne et stærkt forskningsmiljø med et overordnet fokus på proteinfunktionalitet og med et stærkt industrielt bioteknologisk perspektiv. 

Ansættelsen af de to professorer er et stort skridt på vejen i vores bestræbelser på at skabe fremtidens ingeniører med speciale i anvendt proteinvidenskab og teknologi til gavn for rigtigt mange fødevare-, biotek- og farmavirksomheder i Danmark," siger institutdirektør Bjarke Bak Christensen, DTU Bioengineering.

De to professorer har speciale inden for enzymfunktion og protein-biofysik. 

"De nye professorater vil løfte uddannelsen inden for protein/enzymteknologi-området"
Malene Bonné Meyer, uddannelseschef, DTU Bioengineering

På nuværende tidspunkt har DTU ikke en kursusplan, der i tilstrækkelig grad kan give de studerende de færdigheder, som biotekindustrien har brug for, hvis den skal kunne udnytte vækstpotentialet i dette vigtige område. Det skal bevillingen fra Novo Nordisk Fonden råde bod på. Uddannelseschef på DTU Bioengineering Malene Bonné Meyer uddyber:

”Bevillingen gør os i stand til i samarbejde med andre relevante institutter at udvikle et komplet pensum inden for anvendt proteinvidenskab og teknologi til vores ingeniørstuderende. De nye professorater vil løfte uddannelsen inden for protein-og enzymteknologi-området og vil i sidste ende skabe de kandidater industrien efterspørger, og i dag har svært ved at tiltrække.”

Bevillingen vil være med til at skabe nye tværfaglige samarbejder inden for proteinforskning imellem de DTU-institutter, som forsker og underviser i life science og bioengineering på DTU.

Læs Novo Nordisk Fondens pressemeddelelse.