DTU-forskerhold starter selskab med banebrydende brintteknologi

En tværfaglig gruppe af forskere på DTU er kommet et skridt nærmere en teknisk løsning på en af de væsentligste barrierer i forbindelse med realiseringen af brintsamfundet. Amminex A/S er navnet på den nystartede virksomhed, som skal løfte opgaven med at kommercialisere teknologien med indskud af de patentmæssige rettigheder fra DTU og en investering fra Seed Capital Denmark har skabt fundamentet for aktieselskabet.

”Vi har udviklet en helt ny metode til lagring af brint, som nu danner baggrund for en virksomhedsopstart”, siger lektor Tue Johannessen, Institut for Kemiteknik, DTU. Han skal i den kommende tid have orlov fra sin stilling på DTU for at være teknisk direktør for Amminex A/S i opstartsfasen.

 

Helt nye resultater - skabt bl.a. på basis af det nano-teknologiske center Nano·DTU - har åbnet vejen for en kommercialisering af teknologien.

 

”Nano·DTU er et stærkt DTU-center, hvor forskere med fælles interesse i nanoteknologi finder sammen og skaber nye, banebrydende resultater”, siger professor og leder af Nano·DTU Jens K. Nørskov, og fortsætter: ”Alle snakker om brintsamfundet, men Nano·DTU har med opfindelserne i Amminex A/S gjort noget ved et af de helt centrale problemer, nemlig opbevaringen”.

 

Jens K. Nørskov er personligt med i dette projekt, som involverer tre institutte: Jens K. Nørskov og lektor Ulrich Quaade fra Institut for Fysik har sammen med professor Claus H. Christensen, civilingeniør Rasmus Zink Sørensen og fra Kemisk Institut og lektor Tue Johannessen fra