Innovation

Startup Day hylder DTU’s stærke innovationsmiljø

For fjerde år i træk pitcher innovative DTU-startups teknologiske løsninger foran mulige investorer og samarbejdspartnere. Dagen markerer DTU’s innovationsmiljø, som anses som et af de mest veludviklede blandt tekniske universiteter i Europa.

Awardmodtagerne til DTU Startup Day
De fire awardmodtagere bliver fejret på den store scene til DTU Startup Day. Foto: Marie Bentzon.

Konfettiregn

Tilbage i auditorierummet er Marianne Thellersen vært for det årlige awardshow, hvor nogle af de mest lovende startups modtager en award for deres arbejde.

En af vinderne er Uterome Biomedical, der ligesom Uvisa har fokus på kvinders sundhed. Mere specifikt udvikler de en metode til at diagnosticere sygdommen endometriose, der giver voldsomme smerter i underlivet, og som ifølge sundhed.dk rammer 6-10 pct. af alle yngre kvinder. Bag startuppen er tre kandidatstuderende på DTU, der fortæller, hvad dagen betyder for dem:

”Vi får en unik mulighed for at udvide vores netværk og få god pitcherfaring. Vi har bl.a. lige snakket med en bankrepræsentant. Vi skal jo også have et CVR-nummer på et tidspunkt, det har vi ikke endnu, så det er vildt fedt at få en erfaren kontakt, så man ved, hvor man skal starte henne,” siger Helena Højsted Eriksen, der er en af medstifterne af startuppen.

Der bliver i alt uddelt fire awards. På skift introduceres vinderne med en begrundelse for, hvorfor de modtager awarden. Efterfølgende bliver de kaldt op på hovedscenen for at modtage et symbol på awarden og en stor klapsalve fra resten af lokalet.

Dagen slutter af i en konfettiregn, hvor der er tid til at få de sidste forbindelser i hus, inden alle går hvert til sit – mange med nye numre i kontaktbogen.

Kontakt

Marianne Thellersen

Marianne Thellersen Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab Afdeling for Forskning, Rådgivning og Innovation Mobil: 40 51 44 10