Vandmangel

Virksomheder vil stoppe vandspild

Virksomheder verden over er i gang med at finde løsninger, der sikrer en mere vandeffektiv produktion. Det vil både styrke konkurrenceevnen og opfylde FN’s verdensmål om at sikre rent drikkevand.

Foto: Carlsberg
Carlsberg genanvender 90 pct. af procesvandet fra produktionen på bryggeri i Fredericia.
Foto: Carlsberg
Førte trin er at rense processpildevand for biologiske og organiske stoffer med hjælp af bakterier. Så fjerner man de resterende dele af de organiske stoffer, bakterier, kvælstof og fosfor ved hjælp af en tæt membran, hvor bakterierne ikke kan trænge igennem. Dernæst fjerner man de tilbageværende salte i vandet ved hjælp af et omvendt osmoseanlæg, hvor kun vandet trænger igennem det tætte filter. De allersidste rester af organisk stof bliver fjernet med hjælp af en nyudviklet vakuum-UV-teknologi, der også bidrager til desinficering af vandet.

Kontakt

Lisbeth Truelstrup Hansen

Lisbeth Truelstrup Hansen Professor, forskningsgruppeleder DTU Fødevareinstituttet Telefon: 35886278 Mobil: 20640677

Hans-Jørgen Albrechtsen

Hans-Jørgen Albrechtsen Professor, Sektionsleder Water Technology and Processes Institut for Miljø- og Ressourceteknologi Telefon: 45251586 Mobil: 21763889