PowerLab DK Logo

Officiel åbning af PowerLabDK

Elforsyning Energisystemer

D. 15. marts 2012 kl. 11.00  indvies den eksperimentelle testfacilitet PowerLabDK på DTU. PowerLabDK giver både industri og forskning en unik mulighed for at afprøve fremtidens intelligente og bæredygtige energiløsninger på én samlet platform - bl.a. på et komplet el-system på Bornholm med 27.000 reelle el-forbrugere.  

Klima, Energi og Bygningsminister, Martin Lidegaard, spændingssætter officielt laboratorienettet, og der vil være demonstrationer og fremvisning af testfaciliteterne på DTU. Se hele programmet for dagen her.

Regeringens ambitiøse plan om at Danmark skal være forgangsland for at fossile brændsler erstattes med bæredygtige alternativer, kræver en enorm omstilling. For at denne omstilling kan lykkes, skal der lægges betydelige kræfter i forskning, innovation og nyudvikling af teknologier, som er tilpasset et system med store mængder energi fra vind, sol og vand. Der skal udvikles et intelligent energisystem – et såkaldt smart grid.

Som en af verdens mest unikke eksperimentelle platform af sin art gør PowerLabDK det nu muligt for forskning og industri, at teste og demonstrere fremtidens smart grid-systemer i både storskala i laboratorium, samt i et stort og komplet el-system på Bornholm med 27.000 el-forbrugere og 33 % vindkraft. Udover de store smart-grid modeller og vedvarende energisystemer vil også andre teknologier og komponenter kunne testes i PowerLabDK.

Du kan læse mere på www.powerlab.dk

Kontakt vedr. presse:
Katrine Krogh-Jeppesen på mail: kjep@adm.dtu.dk eller telefon: 4525 7834