Man spilder ikke øl med studerendes DrinkSaver

onsdag 04 jul 18
|
af Jeppe-Moelgaard-Thomsen
Fem studerende har udviklet en rund plastikring, som forhindrer, at man spilder øl.

Der er mange måb blandt publikum, da en gruppe af DTU-studerende viser deres såkaldte DrinkSaver frem. Foran cirka 100 mennesker præsenterer de to store fadøl. En af dem med en lille plastik ring i og en uden.

”Som I ser nu, så er det faktisk rigtig svært at spilde øl med en DrinkSaver i,” siger en af gruppens medlemmer Lars Lohmann, hvorefter han forsøger at få to øl til at skvulpe over. Den ene med en DrinkSaver i kruset.

Som forventet flyver ølskum i alle retninger fra det ene krus, men der spildes ikke en dråbe fra det med den lille plastikring.

”Og man kan selvfølgelig stadig drikke af det som normalt,” fortsætter han og hælder øllet kontrolleret fra koppen med DrinkSaveren i, så det i en let stråle rammer jorden, hvorefter han selv tager en slurk. Spontant bifald.

Startede som en løsning til handikappede og kørestolsbrugere

De fem studerende bag DrinkSaver Lars Lohmann, Laila Sofie Midjord, Casper Nørland, Astrid Sønderskov Andersen og Oscar Vilstrup Burbandt går alle på andet semester på Design og Innovation. De udviklede oprindeligt DrinkSaver som et led i et skoleprojekt, hvor opgaven lød, at de skulle udvikle et produkt til gavn for handikappede.

”Det fede ved DrinkSaver er, at det ikke er et stigmatiserende produkt. Det kan bruges af kørestolsbrugere eller folk, som ryster på hånden, men det kan med ligeså stor ret bruges af folk, der ikke vil spilde deres øl til en koncert,” siger Astrid Sønderskov Andersen.

Efter et godt samarbejde og et produkt, som de studerende mente var værd at investere mere tid i, har de besluttet at lave en virksomhed ud af DrinkSaver. De så Roskilde Festival som et godt sted at hente noget feedback, hvortil de blandt andet har vist deres produkt frem i handikaplejren.

”Nu skal vi bare tage alle de inputs til os, som vi får herude, for der er stadig meget, som vi ikke er helt sikre på endnu. Men vores vision er, at DrinkSaver skal alle mands eje og være til rådighed på de fleste barer og festivaler,” siger Astrid Sønderskov Andersen.