VulCur MedTech vinder Venture Cup’s National Startup Competition 2018. Foto: Venture Cup.

Startup med sårheling vinder Venture Cup

torsdag 28 jun 18

Læs mere om Venture Cup

Venture Cup er en non-profit organisation, der hvert år afholder to konkurrencer for at finde unge entreprenører med de bedste idéer. De to konkurrencer er: Startup Competition, der afholdes om foråret/sommeren og Idea Competition, der afholdes om efteråret/vinteren.

Læs mere om Venture Cup’s National Startup Competition 2018.

Se finalisterne.


Vinderne i de fem kategorier

Product & Devices
Inniti fra DTU og Aalborg Universitet vandt kategorien med et nyt sæt værktøjer til forskere i procesindustrien, der gør det muligt at automatisere manuelt arbejde.

NextGen Logistics
Lynx Sight fra DTU vandt kategorien med et visuelt værktøj til inspektion til en tredjedel af prisen.

HealthTech
VulCur MedTech fra DTU og KU vandt kategorien med deres medicinske udstyr til at behandle kroniske sår.

GreenTech
Viridian Bio fra DTU vandt kategorien med en gæringsbaseret produktion af planteafledte molekyler.

Service Innovation
Swap Language fra Aarhus Universitet vandt kategorien med en peer-to-peer-platform, der tilbyder personlig 1-til-1 sprogindlæring fra indfødte.
DTU markerede sig stærkt ved Venture Cup’s National Startup Competition 2018. Medicinsk udstyr til at behandle kroniske sår blev konkurrencens store vinder.

DTU var med i 14 ud af de 20 teams, der konkurrerede i Venture Cup’s National Startup Competition 2018, som sluttede med et stort show i Ingeniørforeningen, IDA den 22. juni. Og der stod DTU-iværksættere på førstepladserne i fire ud af fem kategorier, da konkurrencen var slut.

Den helt store vinder blev startup-virksomheden VulCur MedTech med studerende fra DTU og KU. De vandt både kategorien HealthTech og 20.000 kr. samt hovedpræmien på 100.000 kr. for deres medicinske udstyr til at behandle kroniske sår. Prisen blev overrakt af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

”Priserne er en ’approval’ af vores arbejde og kan måske bane vejen for, at vi kan finde samarbejdspartnere og søge finansiering. Dermed kan priserne forhåbentlig hjælpe os på vej mod vores mål om at blive en af de førende inden for behandling af kroniske sår,” siger Steen Millinder, der studerer Fysik og Nanoteknologi på DTU.

Han modtog priserne sammen med resten af holdet, Janus Beierholm, der har læst Biokemi på KU, Tais Stangerup, der læser medicin på KU, og Rasmus Tue Nielsen, der læser Fysik og Nanoteknologi på DTU.

Håb om at halvere helingstid
VulCur MedTech er et udviklingsselskab for medicinsk udstyr med fokus på at hele sår ved hjælp af en ny kombination af eksisterende teknologier. Et kronisk sår er defineret som et sår, der ikke heler inden for tre måneder. Disse sår er meget smertefulde og er en betydelig økonomisk byrde for sundhedssystemet.

Medens konkurrenter fokuserer på at overfladebehandle sår, renser VulCur MedTech såret i dybden - indefra og ud. Det sker ved hjælp af en laserkilde, der genererer en række energibobler inde i vævet. Dermed slår man bakterierne ihjel, men skåner cellerne. Håbet er at halvere helingstiden og undgå halvdelen af de amputationer, der bliver foretaget i dag.

Fik idéen fra datter
”Det hele begyndte, da min datter en dag lå på gulvet og rodede med cykellygter. Når man holder en lygte i hånden, kan man se strukturerne i vævet. Det gav os idéen til at kontrollere lyset på en smart måde. Efter vi havde læst en bunke artikler, afleverede vi et patent i maj sidste år. Forretningsplanen havde vi klar sidste efterår,” fortæller Janus Beierholm.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere