Foto: Mikal Schlosser

DTU inviterer til uddannelses- og forskningspolitisk topmøde

tirsdag 07 sep 21

Kasper Dam Schultz
Chefkonsulent

Uddannelses- og Forskningspolitisk Topmøde

Dato: Onsdag den 6. oktober 2021
Tid: kl. 08.30 - 13.00 med efterfølgende let frokost
Sted: Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej 1 (opgang 101A), 2800 Kgs. Lyngby (Glassalen)

Tilmelding, program og livestream

Nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen gæster i år DTU’s traditionsrige uddannelses- og forskningspolitiske topmøde. Arrangementet er tilbage i det oprindelige format med fysisk deltagelse, men bliver også livestreamet.

DTU’s uddannelses- og forskningspolitiske topmøde finder i år sted onsdag den 6. oktober. Topmødet byder på aktuelle debatter med Folketingets uddannelses- og forskningsordførere samt oplæg fra blandt andre uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, adm. direktør Mads Krogsgaard Thomsen fra Novo Nordisk Fonden og uddannelses- og forskningspolitisk chef Mads Eriksen fra Dansk Erhverv.

Erhvervslederne og ordførerne vil bl.a. debattere, hvordan vi får skabt den eliteforskning, som skal sikre den fremtidige vækst og beskæftigelse, og hvorledes dansk forskning og uddannelse skal finansieres.

I år bydes velkommen til et par nye uddannelses - og forskningsordførere, som også vil få mulighed for at fremlægge deres visioner for dansk uddannelses- og forskningspolitik, når der bl.a. skal debatteres basisbevillingsreform, fordeling af forskningsreserven og hvorvidt forskningsbevillingerne bør øges til 1,5 pct. af BNP frem mod 2025. Publikum får mulighed for at stille spørgsmål til ordførerne.

Derudover vil der være oplæg fra Andreas Baltzer Skov, som er formand for DTU’s studenterforening Polyteknisk Forening (PF). Han vil bl.a. tale om, hvordan kvalitetsforskning skaber kvalitetsstuderende.

Partiernes ordførere på topmødet er Astrid Carøe (SF), Britt Bager (C), Ida Auken (S), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Katrine Robsøe (RV), Stinus Lindgreen (RV), Victoria Velásquez (EL) og Uffe Elbæk (Frie grønne) og Ulla Tørnæs (V).

Topmødet bliver styret af journalist, forfatter og DR2-vært Niels Krause-Kjær.