Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
15 SEP

International universitetskapacitet ny bestyrelsesformand

Det bliver en erfaren universitetsleder, Karin Markides, som sætter sig i formandsstolen på Danmarks Tekniske Universitet den 1. januar 2021. 

Photo: Colourbox.com
08 SEP

Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter

En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...

Sundhed og sygdomme
Foto: Mikal Schlosser
28 JUL

Flot optag til DTU's uddannelser

Igen i år er optaget til DTU’s 38 uddannelsesretninger øget. 2.641 nye studerende kan starte på DTU mod 2.426 sidste år - en stigning på...

Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2019
Rektor Anders Overgaard Bjarklev. Foto: Arkiv
06 DEC

Anders Bjarklev genansættes som rektor for DTU

DTU’s bestyrelse har besluttet at ansætte rektor, professor, dr. techn. Anders Overgaard Bjarklev i en ny periode som rektor for DTU pr. 1. november 2020.

Tarmbakterier og sundhed
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: Mikal Schlosser
09 SEP

DTU inviterer til Uddannelses- og Forskningspolitisk Topmøde

Det årlige topmøde på DTU om uddannelse og forskning vil byde på debat med en ny minister og mange nye ordførere. 

Foto: Mikal Schlosser
26 JUL

DTU byder stigende antal kvindelige studerende velkommen

Igen i år er optaget til DTU’s 38 uddannelsesretninger øget. 2.426 nye studerende er blevet tilbudt en plads på en af DTU’s uddannelser mod...

Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: Mikal Schlosser
27 JUN

Roskilde Festival bæredygtighedslaboratorium for studerende

For 10. gang bruger et hold DTU-studerende Roskilde Festival som et friluftslaboratorium til at afprøve nye teknologier, der kan gøre festivalen grø...

Elforsyning Energieffektivisering Vindenergi Innovation og produktudvikling Entreprenørskab Affaldshåndtering Bygningsdesign
Photo: Courage Kosi Setsoafia Saba. University for Development Studies, Ghana
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
OptoCeutics. Foto: Joachim Rode
26 FEB

Rekordstort antal startups på DTU

Gode rollemodeller og et aktivt økosystem på DTU bidrog til at skabe 87 nye virksomheder i 2018. I 2017 var tallet 60.

Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
Grundstoffet silicium er grundlaget for stort set al mikroelektronik. Kæmpestore krystaller af ultrarent silicium med en diameter på op til 30 cm dyrkes og skæres i tynde skiver af Topsil GlobalWafers. Siliciumskiverne bruges af verdens førende elektronikproducenter, som bygger integrerede kredsløb i ultratynde lag på overfladen. Firmaet Capres producerer avanceret måleudstyr, der kan karakterisere de elektriske egenskaber af kredsløbene. Med ny laserteknologi fra NKT Photonics og optisk sensorteknologi fra DTU vil TRIM-projektet udvikle kontaktløse målemetoder til kvalitetssikring af både det rene silicium-materiale og under udviklingen af næste generations integrerede kredsløb. Foto: Lars Dalby Nielsen.
20 DEC

Bedre karakterisering af ultratynde materialer

Ny optisk teknologi kan revolutionere halvlederindustrien og skabe helt nye muligheder inden for bæredygtig elektronik og datahåndtering. Projektet er stø...

Halvledere Materialer Dataanalyse Elektronik Innovation og produktudvikling
Image: DTU
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Datacenter. Foto: Colourbox.
26 OKT

100 mio. til hurtigere, grønnere internet

Trafikken på internettet er tusinddoblet siden år 2000 og står for ca. 10 procent af verdens elektricitetsforbrug, så der er stort behov for ...

Hardware og komponenter Telekommunikation Elektronik Energieffektivisering Lyskilder
Image: Colourbox.dk
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk