Pressemeddelelser

Vælg nyhedstype

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
07 JUN

I 2020 fejres Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen

Næste år er 200-året for en af verdenshistoriens store naturvidenskabelige opdagelser. Det samarbejder universiteter, institutioner, selskaber, virksomheder, og organisationer...

08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
26 FEB

Rekordstort antal startups på DTU

Gode rollemodeller og et aktivt økosystem på DTU bidrog til at skabe 87 nye virksomheder i 2018. I 2017 var tallet 60.

05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
20 DEC

Bedre karakterisering af ultratynde materialer

Ny optisk teknologi kan revolutionere halvlederindustrien og skabe helt nye muligheder inden for bæredygtig elektronik og datahåndtering. Projektet er støttet af Innovationsfonden...

Halvledere Materialer Dataanalyse Elektronik Innovation og produktudvikling
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Datacenter. Foto: Colourbox.
26 OKT

100 mio. til hurtigere, grønnere internet

Trafikken på internettet er tusinddoblet siden år 2000 og står for ca. 10 procent af verdens elektricitetsforbrug, så der er stort behov for  ny infrastruktur. Grand...

Hardware og komponenter Telekommunikation Elektronik Energieffektivisering Lyskilder
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
25 SEP

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU har skabt et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder.

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk