Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
18 FEB

Cocktail af kendte antibiotika kan bekæmpe resistente E. coli

Forskere fra DTU har opdaget, at en kombination af to alment kendte antibiotika er i stand til at udrydde multiresistente E. coli af typen ESBL, der forårsager urinvejsinfektioner...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
2017
18 OKT

Bakterier i livmoderen kan påvirke fostre

Kvinder kan have bakterier i livmoderen, som kan få betydning for fostres immunsystem, viser ny forskning. Hidtil har æggestokke, æggeledere og livmoder været anset for...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2016
13 JUL

Ubalance i tarmens bakterier øger risikoen for diabetes

Det er velkendt, at overvægt og mangel på daglig fysisk aktivitet forårsager insulinresistens, hvilket øger risikoen for type 2-diabetes, men ny skelsættende forskning...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Svampeceller i en biofilm: De grønne celler ”ligger i dvale” og de røde celler er dræbt af et svampemiddel. Foto: DTU Veterinærinstituttet
24 FEB

Svampeceller kan overleve behandling ved at gå i dvale

Forskere fra DTU Veterinærinstituttet har påvist, hvorfor svampeinfektioner er svære at komme til livs hos patienter med svækket immunforsvar, og har dermed taget de...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Celler
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2014
18 NOV

DTU Veterinærinstituttet leder indsats mod MRSA

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bevilliget 35 mio. kr. til et projekt, der skal øge vores viden om smittespredning af resistente bakterier som MRSA...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
12 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som for første gang...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Matematisk modellering
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev