Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
27 FEB

DTU styrker forskning i mikroorganismers antibiotiske stoffer

DTU åbner nyt center for forskning i bakteriers og skimmelsvampes produktion af antibiotiske stoffer.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Kemi Organisk kemi
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
2017
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
18 OKT

Bakterier i livmoderen kan påvirke fostre

Kvinder kan have bakterier i livmoderen, som kan få betydning for fostres immunsystem, viser ny forskning. Hidtil har æggestokke, æggeledere og livmoder været anset for...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
12 APR

Slut med propsmag i vinen

Vinproducenter kan spare milliarder ved at forbedre indeklimaet i vinkældre, viser resultaterne af et internationalt forskningsprojekt.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Indeklima
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 JAN

Nyt anlæg skal udvikle cellefabrikker til industrien

Novo Nordisk Fonden har bevilget knap 118 mio. kr. til etablering af et anlæg til gærings- og produktoprensning på DTU Biosustain. Med anlægget bliver det muligt at teste...

Bioteknologi og biokemi Celler Bakterier og mikroorganismer Fermentering
2016
07 OKT

Et skridt nærmere genopretning af kvælstofbalancen

Fundet af en ny, hidtil ukendt mikrobe åbner mange muligheder - både i forhold til at kunne rette op på naturens kvælstofbalance, der gennem de seneste 100 år er bragt...

Bakterier og mikroorganismer Bioteknologi og biokemi Vandforsyning Miljø og forurening
23 AUG

WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev