Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
2016
01 FEB

Fiskenes levesteder kortlagt i den danske del af Øresund

DTU Aqua har i et samarbejde med Fiskeatlas og med bidrag fra erfarne danske garnfiskere, lystfiskere og turbådsskippere udviklet et kort over vigtige fiskearters...

Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Havforskning
2014
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
26 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
15 AUG

Ny dansk fødevare: Tang

Skaldyrcenteret på DTU er i gang med at udvikle en ny, innovativ fødevare: sushi-tang dyrket i Limfjorden.

Havforskning Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
12 AUG

Fiskefoder med antistoffer skal erstatte antibiotika

Et nyt forskningsprojekt ledet af DTU Veterinærinstituttet vil erstatte antibiotikabehandling af fiskeyngel med foder, der indeholder naturlige antistoffer mod sygdomsfremkaldende...

Bakterier og mikroorganismer Hav- og dambrug Fødevaresikkerhed Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
2013
01 AUG

Fiskelaboratoriernes vejleder og censor

DTU Veterinærinstituttet sikrer kvaliteten af de europæiske landes diagnostik og overvågning af alvorlige smitsomme fiskesygdomme – både via rådgivning og kontrol. Arbejdet...

Vira Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
2012
05 JAN

Ny uddannelse i fremtidens fødevarer fra havet

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) tilbyder sammen med fire andre nordiske universiteter en ny kandidatuddannelse i produktion og forarbejdning af fisk, skaldyr og andre...

Fisk og skaldyr Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev