Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
Photo: Colourbox.dk
11 FEB

Overgangskost bestemmer småbørns tarmbakterier

Det er overgangen til at spise familiens mad og ikke moderens vægt, som har størst betydning for sammensætningen af tarmbakterier hos børn i ni...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
2015
Foto: Tobias Eskildsen
20 NOV

Legater til forskning i D-vitaminmangel, bakterie-DNA og nano-guld

Tre forskere på DTU får legater til at indkøbe nye instrumenter og maskiner, som kan løfte deres forskning. Legaterne er uddelt af Direktø...

Bakterier og mikroorganismer Kemi Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photos: Colourbox.dk
12 NOV

Genernes komplicerede samspil med kost og livsstil i udviklingen af kræft

Både menneskers genetiske sammensætning og deres kost og livsstil har indflydelse på risikoen for at udvikle kræft. Et ph.d.-studie fra DTU Fø...

Ernæring og kostvaner Biologiske systemer
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.