Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
04 APR

Vi spiser ikke så sundt, som vi tror

Langt under halvdelen af dem, der tror, de har sunde kostvaner, spiser nok frugt og grønt. Det viser ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
25 MAR

Akrylamid i din kost kan være kræftfremkaldende

Akrylamid dannes, når kulhydratrige fødevarer varmes op. Et nyt litteraturstudie fra DTU Fødevareinstituttet peger i retning af, at stoffet er kræftfremkaldende.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2012
03 MAR

På sporet af salmonellaen

Mad er – bortset fra olie – verdens største handelsvare. Det udfordrer fødevaresikkerheden og stiller f.eks. store krav til sporbarheden af fødevarebakterier og -vira...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere blev forbudt, og national...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev