Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2014
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
03 MAJ

Børns kost afhænger af forældrenes uddannelse

Der er store forskelle på, hvor mange grøntsager danskerne spiser. DTU Fødevareinstituttet har forsket sig frem til præcise tal på det, vi putter i munden.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer
24 APR

Kom til Forskningens Døgn på DTU

Når startskuddet til Forskningens Døgn 2013 lyder d. 2. maj, åbner DTU for første gang dørene op til et begivenhedsrigt arrangement, hvor der vil være rig mulighed for...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Energieffektivisering Mikro- og nanoteknologi
16 APR

Tjek på fødevarers mål og vægt

Hvor meget vejer et gennemsnitligt æble, og hvor stort er svindet, når du steger en skinkeschnitzel? Et nyt opslagsværk fra DTU Fødevareinstituttet til madprofessionelle...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
10 APR

Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk

Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan...

Ernæring og kostvaner Fisk og skaldyr Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
04 APR

Vi spiser ikke så sundt, som vi tror

Langt under halvdelen af dem, der tror, de har sunde kostvaner, spiser nok frugt og grønt. Det viser ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
25 MAR

Akrylamid i din kost kan være kræftfremkaldende

Akrylamid dannes, når kulhydratrige fødevarer varmes op. Et nyt litteraturstudie fra DTU Fødevareinstituttet peger i retning af, at stoffet er kræftfremkaldende.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
11 MAR

Mange skolebørn spiser usund frokost

Danske skolebørns frokost indeholder for lidt fisk, grønt og kostfibre, og de dropper rugbrødsmadderne og spiser hvedebrød og fastfood i stedet. Det viser en ny undersøgelse...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
14 JAN

Begræns mængden af tomme kalorier og forebyg overvægt

Mange danskere er optaget af, hvorfor mange børn og unge er overvægtige. Flere undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem højt indtag af tomme kalorier og fastfood...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
2012
03 MAR

På sporet af salmonellaen

Mad er – bortset fra olie – verdens største handelsvare. Det udfordrer fødevaresikkerheden og stiller f.eks. store krav til sporbarheden af fødevarebakterier og -vira...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere blev forbudt, og national...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev