Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2014
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
26 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
02 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Et nyt center for hygiejnisk design tester, forsker og underviser i hygiejnisk design for udstyrsproducenter i bio- og fødevareindustrien.

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
31 MAR

Forstå datomærkningen på fødevarer

Fødevarer er enten mærket med ’Mindst holdbar til’ eller ’Sidste anvendelsesdato’. Det er producentens ansvar at mærke fødevarerne korrekt. Et notat fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
27 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
23 MAJ

Frosne jordbær under mistanke i udbrud

Den Centrale Udbrudsgruppe har fortsat fokus på udbruddet med smitsom leverbetændelse, Hepatitis A, der de seneste måneder har gjort flere forbrugere syge i Danmark. Frosne...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
18 APR

Hurtigere diagnostik skal sikre europæerne rent drikkevand

Selv om de fleste europæiske lande har noget af det sikreste drikkevand i verden, er forurenet drikkevand stadig årsag til sygdomsudbrud. Et nyt europæisk projekt – Aquavalens...

Hav- og dambrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
04 APR

Vi spiser ikke så sundt, som vi tror

Langt under halvdelen af dem, der tror, de har sunde kostvaner, spiser nok frugt og grønt. Det viser ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
25 MAR

Akrylamid i din kost kan være kræftfremkaldende

Akrylamid dannes, når kulhydratrige fødevarer varmes op. Et nyt litteraturstudie fra DTU Fødevareinstituttet peger i retning af, at stoffet er kræftfremkaldende.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
14 FEB

Fluenet er effektivt værn mod campylobacter

Fluenet for ventilationen til kyllingehuse kan reducere forekomsten af den sygdomsfremkaldende bakterie campylobacter i kyllingeflokke med trefjerdedele i sommerhalvåret...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
24 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, de gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og de har sundhedsgavnlige effekter...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2012
28 MAR

Computermodeller forudsiger kemikaliers effekter på mennesker

I fremtiden skal matematiske computermodeller hjælpe forskerne til at vurdere risikoen ved kombinationseffekter af kemiske stoffer i fødevarer. Modellerne vil bidrage...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
27 MAR

It-værktøj sikrer velsmag og fødevaresikkerhed

Nyt it-værktøj sikrer, at storkøkkener og kantiner kan fremstille mere velsmagende mad ved skånsom tilberedning – uden at gå på kompromis med sikkerheden. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
05 MAR

Foder med antistoffer fra slagtekyllinger beskytter forbrugere mod campylobacter

Antistoffer oprenset fra blod fra inficerede slagtekyllinger skal blandes i foderet og beskytte nye kyllinger mod campylobacter, så vi slipper for diarre-bakterierne på...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
03 MAR

Naturgas kan afhjælpe fødevaremangel

Virksomheden Unibio har udviklet en teknologi, der kan omdanne uudnyttede naturgasressourcer til protein. Teknologien kan være med til at afhjælpe overfiskning af havene...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Råstoffer og råstofudvinding
03 MAR

På sporet af salmonellaen

Mad er – bortset fra olie – verdens største handelsvare. Det udfordrer fødevaresikkerheden og stiller f.eks. store krav til sporbarheden af fødevarebakterier og -vira...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
03 MAR

Hvornår udgør maden en risiko for vores sundhed

Det kan ske, at fødevarer indeholder sundhedsskadelige stoffer. Derfor er videnskabeligt baserede risikovurderinger et centralt redskab til at være på forkant med eventuelle...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere blev forbudt, og national...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
20 FEB

Fibre til kamp mod tarmsygdom

Udvalgte fibertyper fra sukkerroer og kartofler kan få tarmens mælkesyrebakterier til at gro, viser resultater fra et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet. Det kan...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
2011
18 NOV

Polyfluorerede stoffer i emballage kan smitte af på fødevarer

Polyfluorerede stoffer bruges i fødevareemballage og kan med stor sandsynlighed smitte af på de indpakkede fødevarer, viser et ph.d.-studie fra KU-Life og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev