Vælg nyhedstype

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
22 MAJ

DTU blandt de bedste i verden til open access

Når det gælder brugen af open access, er DTU bedst i Norden og nummer 31 i verden, viser ny ranking fra Leiden University.

21 MAJ

EnergyLab Nordhavn vandt dansk designpris

EnergyLab Nordhavn fik Danish Design Award 2019 i kategorien ’Visionary Concepts’.

Energisystemer
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
19 MAJ

Menneskers påvirkning af indeklima kortlægges

Avancerede målinger i klimakamre skal give ny viden om menneskers emissioner og påvirkning af indeklima i bygninger.

Indeklima Konstruktion og mekanik Sundhed og sygdomme
14 MAJ

Nyt internationalt kollegium indviet på Lyngby Campus

Et nyt kollegium er på rekordtid skudt op i DTU’s nordvestlige hjørne. Kollegiet blev indviet 10. maj og fik navnet U2 Campus Apartments.

13 MAJ

Forskere forkorter ventetiden ved busstoppestedet

Trafikforskere har udviklet algoritmer, der optimerer køreplaner, så ventetiden i den kollektive trafik mindskes.

Matematik Matematisk modellering Statistik Matematisk analyse Transport og logistik
10 MAJ

Nobelprismodtager giver forelæsning om kvantefysik på DTU

Nobelprismodtager professor Serge Haroche gæster DTU i maj, hvor han holder en forelæsning om kvantefysik.

Fysik Kvanteteori og atomfysik

Gymnasieelever skal med DTU’s hjælp forsvare Danmark

Vinderne af Stockholm Junior Water Prize-særprisen i konkurrencen Unge Forskere skal i de kommende måneder coaches af DTU-forskere, før de skal forsvare de rød-hvide...

10 MAJ

Armbind kan varsle livsfarlige nervesygdomme

DTU kårer Paragit Solutions som årets studenter-startup for deres sensor til tidlig varsling af parkinson sygdom, ALS og alzheimer.

Medicin og medicoteknik Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev