Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 JAN

Bakterier skal fremstille bæredygtige fluor-stoffer

Et nyt EU-projekt vil modificere bakterier og gøre dem i stand til at producere fluorerede stoffer bæredygtigt. I dag fremstilles fluorerede produkter kemisk, hvilket...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
2018
05 DEC

Forskningsfond giver 29 mio. kr. til fem DTU-forskere

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 192 mio. kr. til 34 yngre forskere med originale idéer og høje ambitioner. Fem er fra DTU.

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Gener og genomer Halvledere Elektronik
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
09 OKT

Intelligent plaster advarer om infektion i såret

Et nyt plaster, der selv fortæller, om der er infektion i såret, kan være et middel til at mindske hospitalsudgifterne.

Informationsteknologi Bakterier og mikroorganismer Kemi
25 JUL

Hjemmelavet gelérand skyld i botulismeudbrud

Det var en hjemmelavet gelérand, der i juni 2018 gav ni personer den alvorlige sygdom botulisme, viser undersøgelser foretaget af Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
27 FEB

DTU styrker forskning i mikroorganismers antibiotiske stoffer

DTU åbner nyt center for forskning i bakteriers og skimmelsvampes produktion af antibiotiske stoffer.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Kemi Organisk kemi
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev