VÆLG INTERVAL
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
10 APR

Lille undervandsdrone skal hjælpe fiskere

Ung forsker bidrager til udviklingen af et lille nyt autonomt undervandsfartøj, der skal hjælpe fiskere med at identificere stimer af fisk.

Robotteknik og automation Fiskeri og fiskebestande Elektroteknologi
02 APR

Københavnernes bioaffald kan blive til bøffer

Nyt projekt vil udvikle teknologi til at udvinde protein fra organisk affald, som efterfølgende kan anvendes som tilskud til mennesker eller i foder til husdyr. ...

Fødevareproduktion
21 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
07 MAR

Første vurdering af Vadehavets muslingebestand i 10 år

Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
18 FEB

Ny uddannelse med fokus på fiskeri og bæredygtighed

En ny diplomingeniørretning, Fiskeriteknologi, kan søges nu til start i september.

Fødevarer, fisk og landbrug
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev