VÆLG INTERVAL
21 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
07 MAR

Første vurdering af Vadehavets muslingebestand i 10 år

Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
18 FEB

Ny uddannelse med fokus på fiskeri og bæredygtighed

En ny diplomingeniørretning, Fiskeriteknologi, kan søges nu til start i september.

Fødevarer, fisk og landbrug
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Foto: The Velux Foundations
25 JAN

Fire DTU-forskere bliver Villum Young Investigators

Fire yngre DTU-forskere modtager hver 10 millioner kroner til deres forskning. Det sker ved den årlige udnævnelse af Villum Young Investigators, hvor Villum Fonden i år...

Hav- og dambrug Hardware og komponenter Telekommunikation Bygningsdesign Bygningskonstruktion Sundhed og sygdomme Økosystemer
11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev