VÆLG INTERVAL
21 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev