Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
22 JUN

Forskere og forretningsfolk får iværksætteridéer til at vokse

Iværksættere i hovedstadsområdet får i et nyt projekt hjælp til at sætte fut i deres forretningsidé indenfor fødevarer eller fødevareteknologi. I projektet hjælper forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2016
07 DEC

Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde

Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og vitaminer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
09 NOV

Forskere og forretningsudviklere skaber innovation i fødevarevirksomheder

Fødevarevirksomheder i Region Sjælland kan i et nyt projekt få gratis ekspertbistand til at udvikle innovative fødevareprodukter og -teknologier. Projektet, som er finansieret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
18 OKT

Er det virkelig vanilje?

Om vanilje er dyrket i naturen eller er syntetisk fremstillet kan afsløres med en analysemetode udviklet på DTU Fødevareinstituttet, der kortlægger produktets kemiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi
07 SEP

Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag

Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig smag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
03 JUN

Vækstmuligheder for opdræt af muslinger og tang

Ny rapport kortlægger potentialer og udfordringer for fremtidig opdræt af muslinger og tang i Danmark

Fisk og skaldyr Hav- og dambrug Fødevareteknologi
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Thorkild Amdi Christensen
08 MAR

Danica investerer millioner i DTU-spin out

Virksomheden Glycom A/S med hovedkvarter hos Scion DTU i Lyngby og afdelinger i Ungarn og USA har fundet nøglen til at fremstille en række sukkerforbindelser, som findes...

Bakterier og mikroorganismer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareteknologi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev