Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Fisk ved kunstigt rev anlagt ved Sønderborg. Fotograf: Jon C. Svendsen.
09 JUL

Fiskevenligt design af fundamenter til havvindmøller

Med de rigtige metoder kan vindmøllefundamenter på havbunden formentlig gavne både fisk, skaldyr, vegetation og havpattedyr.

Fisk og skaldyr Økosystemer Vindenergi Skibe og off-shore-konstruktioner
Ammende kvinde
03 JUL

Nyt studie kan føre til sundhedsfremmende mælkeerstatning

Forskere fra DTU har som de første vist, at modermælk fremmer etableringen af sundhedsfremmende bakterier i det voksne tarmmikrobiom. Det kan føre til...

Bioteknologi og biokemi Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Printed vegi salmon to the left held with chopstick and real salmon to the right.
01 JUL

Studerende vil markedsføre 3D-printede fisk

Studerende fra det EU-ledede forskningsprojekt Training4CRM og DTU har udviklet en teknik til at 3D-printe fisk som laks og tun.

Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Spærring i vandløb. Foto: DTU Aqua.
29 JUN

Spærringer i vandløb er et større problem end antaget

Stor kortlægning af dæmninger og andre spærringer i europæiske vandløb finder mange uregistrerede spærringer, som blandt andet forhindrer...

Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
Beerchos chips.
24 JUN

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Fishing boat surrounded by ice in Arctic waters
22 JUN

Forskning i effekter af klimaændringer i Arktis

Smeltende havis og ændrede fiskerimuligheder. Nyt projekt undersøger tipping points, biodiversitet og effekterne på økosystemer i Arktis.

Fødevarer, fisk og landbrug Havforskning Klimaændringer
Royal Greenland skalrejer
20 MAJ

Fra diplomingeniøruddannelse til ph.d.-studie

DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fisk og skaldyr
Fiskenet til genbrug. Foto: Plastix A/S.
13 MAJ

Ni anbefalinger til at begrænse spøgelsesnet i havet

Nordisk netværk kommer med anbefalinger til, hvordan spøgelsesfiskeri og forurening af havet på grund af tabte fiskeredskaber kan begrænses.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer Miljøkemi Affaldshåndtering
Køer på græs (Foto: Kasper Nymann/Colourbox)
04 MAJ

Autonome systemer til at luge økologisk ukrudt

Førende forskere inden for robotteknologi skal udarbejde en autonom robot, der ved hjælp af kunstig intelligens skal trænes til selv at finde og udrydde...

Robotteknik og automation Fødevarer, fisk og landbrug
Tallerken og bestik
23 APR

Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner?

Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Grønsund Havbrug. Foto tilhører Aquapri
10 MAR

Tekop-princip skal udnyttes i miljøvenlige havbrug

Optimering af foder og en anden udformning af burene skal sikre, at havbrug fremover udleder mindre fosfor til miljøet.

Hav- og dambrug Kyster og havne
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
A biosensor equipped with a nanochip can detect diarrhoea bacteria in piglets
20 FEB

Biosensor kan reducere antibiotikaforbrug til smågrise

Biosensor med nanochip kan afsløre diarrébakterier hos smågrise og nedbringe landbrugets forbrug af antibiotika.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Innovation og produktudvikling
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Forskellige typer fisk vises frem. Foto Helle Sørensen
18 FEB

Europæiske fiskebestande flytter sig

De seneste 30 år har flere kommercielle fiskebestande ændret udbredelse, viser ny forskning. Dette betyder udfordringer og nye muligheder.

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Vegansk 'yoghurt'. Foto: DTU Fødevareinstituttet
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev