Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
21 NOV

DTU øger den internationale antibiotikaresistensrådgivning

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
18 NOV

Potentielt vitamin og Alzheimers-lægemiddel produceret i gær

Forskere har nu vist, at de kan producere ergothioneine i bagergær. Ergothioneine er en vigtig forbindelse, der sandsynligvis kan udsætte frembrud af sygdomme som...

Emner Bakterier og mikroorganismer Celler Enzymer og proteiner Fermentering Gener og genomer Syntetisk biologi Sundhedsfremmende stoffer
04 NOV

Ålegræssyre produceret af cellefabrikker for første gang

Forskere er nu i stand til at fremstille sulfaterede aromatiske molekyler, der kan indgå i skibsmaling, medicin og fødevarer, via cellefabrikker.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Celler Enzymer og proteiner Fermentering Gener og genomer Syntetisk biologi Organisk kemi
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
21 OKT

60 millioner til forskning i længerevarende infektioner

Novo Nordisk Fonden bevilger 60 mio. kr. til et forskningsprojekt, der vil bruge mini-organmodeller til at undersøge bakterieinfektioner, som ikke kan behandles effektivt...

Bakterier og mikroorganismer Fysiologisk modellering Kunstige organer Sundhed og sygdomme
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: Mikal Schlosser
23 AUG

Opfyldelse af verdensmål kræver forskning og innovation

86 danske ambassadører var 21. august på studietur til DTU for at blive klogere på de danske styrkepositioner på forsknings- og innovationsområdet.

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 FEB

Cocktail af kendte antibiotika kan bekæmpe resistente E. coli

Forskere fra DTU har opdaget, at en kombination af to alment kendte antibiotika er i stand til at udrydde multiresistente E. coli af typen ESBL, der forårsager urinvejsinfektioner...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev