Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2015
Photo: Colourbox
20 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2014
Photo: Thorkild Amdi Christensen
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede &rsquo...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Foto: DTU Veterinærinstituttet
09 JAN

Kartoffelfibre og bakterier skal stoppe diarré hos smågrise

Et nyt forskningsprojekt vil udnytte et kartoffel-restprodukt og gavnlige bakterier til at forebygge diarré hos smågrise. Projektet, der ledes af DTU Veterin...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2013
Photo: Colourbox.com
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Seniorforsker Tariq H. Halasa fra DTU Veterinærinstituttet er partner i projektet. Foto: DTU Veterinærinstituttet
28 JUN

Nyt værktøj skal reducere paratuberkulose

DTU Veterinærinstituttet er med i et nyt projekt om udviklingen af et beslutningsværktøj, som bl.a. skal udpege, hvornår det er bedst at tage en...

Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Foto: Colourbox
08 MAJ

Ikke alle grønne planter er ufarlige

Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men det...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
Fiskeolier til mennesker er ikke rådne
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2012
Dreng
07 MAR

Danmark er frontløber i kampen mod resistens

DTU Fødevareinstituttet er en væsentlig deltager i den nationale indsats for overvågning og kontrol af antibiotikaforbrug og –resistens, og har med sin forskning og aktive...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
Petriskål
20 FEB

Fibre til kamp mod tarmsygdom

Udvalgte fibertyper fra sukkerroer og kartofler kan få tarmens mælkesyrebakterier til at gro, viser resultater fra et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet. Det kan...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
2011
Computere skal opdage nye sygdomsudbrud hos mennesker og dyr i EU
22 DEC

Computere skal opdage nye sygdomsudbrud hos mennesker og dyr i EU

Europas overvågning af sygdomme skal effektiviseres, så DTU Veterinærinstituttet er sat i spidsen for udviklingen af et nyt europæisk risikobaseret overvågningssystem...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Colourbox
12 DEC

Tarmbakteriers betydning for livsstilssygdomme

Nyt forskningsprojekt skal afklare sammenhængen mellem kosten, tarmens bakteriesammensætning og risikoen for at udvikle livsstilssygdomme.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.