Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
Antibiotikaresistens
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
2014
18 NOV

DTU Veterinærinstituttet leder indsats mod MRSA

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bevilliget 35 mio. kr. til et projekt, der skal øge vores viden om smittespredning af resistente bakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
30 OKT

Mund- og klovesyge vil koste Danmark 7,2 milliarder kroner

Hvis der kommer et udbrud af mund- og klovesyge i Danmark, vil de økonomiske konsekvenser være endnu større end tidligere forudsagt. Det viser nye beregninger...

Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 OKT

Ny stigning i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr fortsatte med at stige i 2013 – især på grund af et større forbrug til svin. Dog er forbruget til svin 12 % lavere...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi
Tariq Halasa skal udvikle en computermodel, der kan bruges til at bekæmpe yverbetændelse. Foto: DTU Veterinærinstituttet
03 OKT

DTU Veterinærinstituttet skal udvikle computermodel til bekæmpelse af yverbetændelse

Mælkeafgiftsfonden har bevilliget 12,7 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal sikre en mere effektiv kontrol af smitsom yverbetændelse og dermed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Mette Theilgaard, National Food Institute, Technical University of Denmark
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Foto: DTU Veterinærinstituttet
24 JAN

Ny model giver mere viden om fiskesygdom

En ny infektionsmodel udviklet ved DTU Veterinærinstituttet kan bruges til at øge vores viden om den vigtige sygdom yngeldødelighedssyndrom (YDS) i...

Bakterier og mikroorganismer Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
Foto: DTU Veterinærinstituttet
09 JAN

Kartoffelfibre og bakterier skal stoppe diarré hos smågrise

Et nyt forskningsprojekt vil udnytte et kartoffel-restprodukt og gavnlige bakterier til at forebygge diarré hos smågrise. Projektet, der ledes af DTU Veterin...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
12 DEC

På vej mod vaccination mod campylobacter i fjerkræ

Fjerkræ er en væsentlig kilde til infektioner med campylobacter hos mennesker. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har udviklet værktø...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr
Foto: K. T jørnehøj og C. Stenfeldt
29 NOV

Hvordan bekæmper vi bedst mund- og klovesyge

Det bliver dyrt, hvis Danmark får et udbrud af mund- og klovesyge. Forskere har regnet på konsekvenserne og udviklet et nyt beslutningsstøttevæ...

Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Seniorforsker Tariq H. Halasa fra DTU Veterinærinstituttet er partner i projektet. Foto: DTU Veterinærinstituttet
28 JUN

Nyt værktøj skal reducere paratuberkulose

DTU Veterinærinstituttet er med i et nyt projekt om udviklingen af et beslutningsværktøj, som bl.a. skal udpege, hvornår det er bedst at tage en...

Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2012
Foto: Colourbox
09 MAR

Ny effektiv viruspåvisning - Lad grisene tygge i et reb

DTU Veterinærinstituttet tilbyder nu diagnostik af virus i spyt fra grise. Et enkelt reb kan fortælle om svinestien er inficeret med eksempelvis svineinfluenza.

Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Foto: Colourbox
07 MAR

Besætninger med misdannede lam, kid eller kalve tilbydes gratis laboratorieundersøgelse

Schmallenberg virus (SBV), har siden efteråret 2011 spredt sig blandt drøvtyggere i Europa. Virussen er påvist i besætninger tæt ved den dansk-tyske grænse, og der er stor...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Fødevaresikkerhed
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev