Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
26 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
12 AUG

Fiskefoder med antistoffer skal erstatte antibiotika

Et nyt forskningsprojekt ledet af DTU Veterinærinstituttet vil erstatte antibiotikabehandling af fiskeyngel med foder, der indeholder naturlige antistoffer mod sygdomsfremkaldende...

Bakterier og mikroorganismer Hav- og dambrug Fødevaresikkerhed Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
24 JAN

Ny model giver mere viden om fiskesygdom

En ny infektionsmodel udviklet ved DTU Veterinærinstituttet kan bruges til at øge vores viden om den vigtige sygdom yngeldødelighedssyndrom (YDS) i regnbueørreder. Samtidig...

Bakterier og mikroorganismer Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
2012
03 MAR

Frygtet fiskesygdom udryddet i Danmark

Takket være veterinærforskning på DTU og samarbejde med dambrugererhvervet og veterinærmyndigheder har Danmark som det eneste land i verden udryddet egtvedsygen.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Fødevaresikkerhed
2011
12 DEC

Vacciner til fisk skal sænke forbruget af antibiotika

Nyt forskningsprojekt vil udvikle vacciner mod de bakterier, der hærger marine fiskeopdræt i Danmark, så forbruget af antibiotika kan minimeres. DTU Veterinærinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fisk og skaldyr
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev