Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Tallerken og bestik
23 APR

Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner?

Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
2016
Photo: Colourbox
05 SEP

Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder

Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
31 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
Photo: Colourbox
20 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2014
Photo: Bent Johnsen / University of Copenhagen
22 DEC

Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer

Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Foto: DTU Fødevareinstituttet
16 DEC

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke

Når børn i alderen 10-14 år indtager energidrikke, får hver femte for meget koffein. Medregnes deres koffeinindtag fra andre kilder som for eksempel...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
02 JUN

Fortsat få transfedtsyrer i danskernes mad

Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
07 MAJ

Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen

Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersø...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
Photo: Colourbox.com
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Danskerne spiser for meget salt!
04 JUN

Danskerne spiser for meget salt!

Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt. Alligevel har der de seneste dage været udtalelser i pressen, der sår tvivl om, hvorvidt det er...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise
07 MAJ

Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise

Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men det...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Foto: Colourbox
04 APR

Vi spiser ikke så sundt, som vi tror

Langt under halvdelen af dem, der tror, de har sunde kostvaner, spiser nok frugt og grønt. Det viser ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
Foto: Colourbox
25 MAR

Akrylamid i din kost kan være kræftfremkaldende

Akrylamid dannes, når kulhydratrige fødevarer varmes op. Et nyt litteraturstudie fra DTU Fødevareinstituttet peger i retning af, at stoffet er kræftfremkaldende.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Beredskab og overvågning
03 MAR

Beredskab og overvågning

Kommer der udbrud af veterinære sygdomme, der kan smitte mennesker eller få store konsekvenser for økonomi, velfærd, produktion og eksport for...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
2012
Glasflasker
22 MAR

Effekten af hormonaktive plantestoffer

Camilla Taxvig har i sit ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet undersøgt egenskaber og effekt af hormonaktive plantestoffer. Det viste sig blandt andet, at stofferne...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Foto: Thorkild Amdi Christensen
03 MAR

Velsmag og fødevaresikkerhed går hånd i hånd

Et nyt it-værktøj sikrer, at stor køkkener og kantiner kan fremstille mere velsmagende mad ved skånsom tilberedning – uden at der bliver...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Hugin Expert
03 MAR

På sporet af salmonellaen

Mad er – bortset fra olie – verdens største handelsvare. Det udfordrer fødevaresikkerheden og stiller f.eks. store krav til sporbarheden af f...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Foto: Mikkel Adsbøl
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev