VÆLG INTERVAL
2019
Første spadestik til DTU ETC tages af DTU Elektros institutdirektør Kristian Stubkjær og DTUs institutdirektør Claus Nielsen (Foto: Mikal Schlosser)
30 OKT

Første spadestik til DTU’s nye elektromagnetiske testcenter

Byggeriet af det unikke nye testcenter skal i de kommende år tilpasse sig testmålinger for den europæiske rumfartsorganisation, ESA.

Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi Elektroteknologi
Electrical pulses (Photo: Colourbox)
01 JAN

DTU skærper sin elektroteknologiske profil

Universitetets forskning i det elektroteknologiske område styrkes. Det sker med særligt fokus på klassisk elektronik, energi, elektromagnetisme, automation...

Elektroteknologi Energi Lyd Elektromagnetisme Robotteknik og automation
2018
The Radio Anechoic Chamber/DTU-ESA facility at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)
06 DEC

DTU investerer i avanceret elektromagnetisk testcenter

Nyt center vil styrke universitetets position som internationalt førende inden for forskning og test af elektromagnetiske systemer.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi
2017
DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility at DTU Elektro (Photo: Thorkild Amdi Christensen)
13 NOV

DTUs radiodøde rum opdateres og udvides

ESA gav sidste år en millionbevilling til at opkvalificere laboratoriets måleudstyr. Også selve laboratoriebygningen udbygges og renoveres.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Rumforskning Satelitter
Prismodtageren Anne Ladegaard Skov flankeret af fra venstre administrende direktør Jofrid Klokkehaug, professor Charlotte Scheutz, rektor, professor Anders Bjarklev og professor Ole Sigmund. De tre sidstnævnte udgør priskomiteen. Foto: Steffen Pedersen
30 MAR

Statoil Prisen til forskning i kunstige muskler

Anne Ladegaard Skov modtager Statoil Prisen 2017 for sin internationalt anerkendte forskning i dielektriske elastomerer.

Elektronik Elektromagnetisme Polymerer
2016
De kegleformede absorbenter af ledende kulskum opsuger energien fra radiobølger på deres vej fra rummet og ind i væggen. Derved elimineres forstyrrende refleksioner. Foto: DTU
23 NOV

Radiodødt laboratorium får støtte fra rumagentur

Bevilling fra det europæiske rumagentur ESA skal gøre det avancerede lydlaboratorium på DTU Elektro klar til nye opgaver.

Elektroteknologi Elektromagnetisme
Photo: Trackman
27 SEP

Verdenssuccessen TrackMan blev opfundet på 48 timer

Fredrik Tuxen står bag et radarinstrument til måling af golfspilleres slag. Det blev udviklet i samarbejde med studerende på DTU.

Elektroteknologi Elektromagnetisme
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.