VÆLG INTERVAL
2019
Første spadestik til DTU ETC tages af DTU Elektros institutdirektør Kristian Stubkjær og DTUs institutdirektør Claus Nielsen (Foto: Mikal Schlosser)
30 OKT

Første spadestik til DTU’s nye elektromagnetiske testcenter

Byggeriet af det unikke nye testcenter skal i de kommende år tilpasse sig testmålinger for den europæiske rumfartsorganisation, ESA.

Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi Elektroteknologi
2018
The Radio Anechoic Chamber/DTU-ESA facility at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)
06 DEC

DTU investerer i avanceret elektromagnetisk testcenter

Nyt center vil styrke universitetets position som internationalt førende inden for forskning og test af elektromagnetiske systemer.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi
R&D (Photo: GN)
05 SEP

DTU forsker bag nyt design af antenner til høreapparater

En unik model over radiobølgers vej rundt om hovedet giver idéer til nyt design af antennen i et høreapparat.

Elektroteknologi Antenner Høreapparater
2017
DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility at DTU Elektro (Photo: Thorkild Amdi Christensen)
13 NOV

DTUs radiodøde rum opdateres og udvides

ESA gav sidste år en millionbevilling til at opkvalificere laboratoriets måleudstyr. Også selve laboratoriebygningen udbygges og renoveres.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Rumforskning Satelitter
The Radio Anechoic Chamber at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)
04 JUL

Dansk ekspertise nødvendig for europæisk rumfart

Et unikt radiodødt laboratorium og udviklingen af den måleteknik, der i dag anvendes verden over til præcise målinger af satellitantenner, giver...

Elektroteknologi Rumforskning Satelitter Antenner
Photo: Bjørn Cronquist
22 APR

Tre studerende skal nytænke tv-antennen

Tre ingeniørstuderende, en fra DTU og to fra Sverige, har indgået en aftale med tv-udbyderen Boxer TV om at udvikle den gammeldags tv-antenne.

Elektroteknologi Antenner
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.