Thomas Howard Associate Professor, DTU Entrepreneurship.

Digital fejring af Innovationsprojekter

mandag 25 maj 20

Kontakt

Kristoffer Buch
Projektleder
AFRI
21 18 00 63

Kontakt

Thomas J. Howard
Lektor
DTU Entrepreneurship
50 11 59 82

DTU Skylab Ignite and X-Tech Entrepreneurship

Læs mere om Ignite.
Se alle deltagende projekter i Ignite 2020 forår.
Læs mere om X-Tech Entrepreneurship.
Tidlige startup-projekter og finalister i DTU´s X-Tech Entrepreneurship-kursus og acceleratorprogrammet Ignite modtog priser online.

Innovationsprojekter fra studerende og tidlige startup-projekter på DTU blev onsdag den 20. maj fejret online i et zoom-møde med mere end 300 tilmeldte deltagere. Dagens største pris på 200.000 kr. i X-Tech Finalen gik til startup-projektet Caelimetrics, som har udviklet en drone udstyret med sensorer, der kan indsamle værdifulde data fra vandløb, som efterspørges af kommunerne.

Digital arbejdsproces

Thomas J. Howard, leder af X-Tech Entrepreneurship kurset, roser de studerende for at have gennemført deres projekter i en periode, hvor DTU har været lukket på grund af coronakrisen.

”De studerende har leveret flot arbejde i betragtning af covid-19-omstændighederne. At læse alle forretningsplanerne og se de studerendes pitch har været imponerende,” siger han.

X-Tech Entrepreneurship-programmet består overvejende af business-to-business-projekter fra eksterne virksomheder og fra forsknings- og teknologiprojekter på DTU. Projekterne er teknologirelaterede og har samfundsmæssig betydning.

På X-Tech-kurset bliver de studerende placeret i team bestående af masterstuderende fra forskellige studieretninger, som blandes med studerende fra CBS og Copenhagen Business Academy. Holdene arbejder derefter i 15 uger med at kommercialisere deres teknologi-projekter. Kurset er udviklet i samarbejde med Grundfos, PreSeed Ventures og Otto Bruuns Fond, som står bag priserne til de vindende projekter.

Ignite

Eftermiddagens program fortsatte med chat og debat frem til finalerne i DTU Skylabs 10 ugers-acceleratorprogram Ignite. Vinder af dagens største pris blev startup-projektet Nature Boards, som modtog 25.000 kr. til deres videre arbejde med at udvikle konstruktionsplader og isolering baseret på svamperødder.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

Junioringeniør

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere