Dynamo

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Foto: Bax Lindhardt
02 MAR

Hvis 350 gram fisk er sundt – er 700 gram så dobbelt så sundt

Helhedsvurderinger er en ny metode, der afvejer fødevarernes positive og negative effekter på sundheden. Seniorforsker Morten Poulsen er leder af DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Foto: Bax Lindhardt
25 FEB

If 350 grams of fish is good for you – is 700 grams twice as good?

Risk-benefit assessments are a new method that balances the positive and negative effects of foods on health. Senior Researcher Morten Poulsen is Head of DTU Food&rsquo...

Ernæring og kostvaner
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2018
Foto:AGCO
24 SEP

Høsten bliver automatiseret

Mejetærskeren er en yderst kompleks landbrugsmaskine, der udfører flere forskellige typer opgaver samtidig. Et forskningssamarbejde har nu gjort det muligt...

Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling Robotteknik og automation
2017
Biomatics Technology
01 DEC

Uberørt af menneskehånd: Bedre og sikrere biotech-produktion

Automatisk og løbende prøvetagning under produktionen skal holde dansk bioteknologi i front. Udstyret og virksomheden bag udspringer af et frugtbart samarbejde...

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion
DJI, All Over Press, Shutterstock
26 MAJ

Droner til gavn for samfundet

Droner skal løse samfundsnyttige opgaver, lyder det i Danmarks nationale dronestrategi. Og nu er en stribe DTU-projekter gået i luften.

Antenner Robotteknik og automation Kortlægning og opmåling Fisk og skaldyr
Foto: Colourbox.dk
12 APR

Slut med propsmag i vinen

Vinproducenter kan spare milliarder ved at forbedre indeklimaet i vinkældre, viser resultaterne af et internationalt forskningsprojekt.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Indeklima
Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
foto: Kasper Kristoffersen
03 MAR

De bakterier, vi godt kan li’

Chr. Hansen har over 100 års erfaring med at dyrke bakterier, der gør gavn i ost, yoghurt og andre fødevarer. Det kræver stadig flere ingeniø...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Ulrik Jantzen
03 MAR

Citrusskaller skal give glade maver

Sjællandske CP Kelco er en internationalt førende leverandør af geleringsmidler til fødevarer. En ny satsning er at interessere sig for ingrediensernes...

Fødevareproduktion
2016
Foto: Iben Julie Schmidt
17 SEP

Bedre smittesporing med supercomputer

Dansk minkindustri får nu hjælp i kampen mod en frygtet virus, der kan true Danmarks milliardeksport af minkskind.

Gener og genomer Husdyrsygdomme Produktionsdyr Dataanalyse
Foto: Shutterstock
16 SEP

Kend kemien på sekunder

Et par klik med musen og nogle mikrosekunders ventetid. Det er alt, hvad der skal til for at få adgang til et væld af data om mere end 600.000 kemiske stoffer...

Fødevaresikkerhed Miljøkemi
Foto: Colourbox
16 SEP

Svinesygdom kan koste dyrt

Beregninger viser, at det kan koste i omegnen af 2,5 mia. kr., hvis f.eks. en lastbil fra udlandet medbringer en virus, der smitter danske svin med afrikansk svinepest...

Produktionsdyr Fødevareproduktion Vira
2015
Foto: Panther Media
04 DEC

DNA fra flytoiletter kan bane vejen for global sygdomsovervågning

Analyser af prøver fra flytoiletter viser, at det er muligt at iværksætte en global overvågning af sygdomsudbrud, som kan være med til at...

Bakterier og mikroorganismer Vira Dataanalyse Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi Fødevaresikkerhed
Foto: Joachim Rode
04 DEC

"Vi er nødt til at spille på den store boldbane"

Professor Frank Aarestrup forstår ikke tanken om, at Danmark skulle være sig selv nok. ”Vi er en del af verden på godt og ondt,” mener han...

Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi
18 SEP

Virksomheder skal reducere vandforbruget

Fødevareindustrien er storforbruger af vand. Nu vil et partnerskab udvikle løsninger, der kan reducere sektorens forbrug af det rene drikkevand med helt op...

Vandforsyning Klimatilpasning Fødevareproduktion