Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Illustration: Skibsingeniørfirmaet Knud E. Hansen
19 APR

Drømmen om et nyt havforskningsskib går i opfyldelse

En donation på 50 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden bidrager til at realisere Danmarks nye oceangående forskningsskib.

Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
26 JAN

DTU hjælper i kampen mod coronavirus

Center for Diagnostik DTU opruster sin indsats og sekventerer samtlige positive prøver for nye varianter.

Vira Gener og genomer Sundhed og sygdomme
2020
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
15 SEP

International universitetskapacitet ny bestyrelsesformand

Det bliver en erfaren universitetsleder, Karin Markides, som sætter sig i formandsstolen på Danmarks Tekniske Universitet den 1. januar 2021. 

Photo: Colourbox.com
08 SEP

Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter

En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...

Sundhed og sygdomme
Foto: Mikal Schlosser
28 JUL

Flot optag til DTU's uddannelser

Igen i år er optaget til DTU’s 38 uddannelsesretninger øget. 2.641 nye studerende kan starte på DTU mod 2.426 sidste år - en stigning på...

Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk