DTU klar til byggestart på de udvidede rammer til DTU Skylab

torsdag 04 apr 19
DTU har netop underskrevet hovedentreprisekontrakt med entreprenørvirksomheden N.H. Hansen & Søn A/S (NHH), og teamet er nu klar til at stikke spaden i jorden. Allerede tidligere på året har DTU sikret sig bygningens betonelementer i en særskilt bygherreleverance med leverandøren Betonelement.

Universitetets succesfulde tech-innovationshub, DTU Skylab, udvides med en ny bygning på knap 3.000 kvadratmeter. Med de udvidede rammer styrker DTU Skylab sin position som internationalt førende hub for teknologibaseret studenterinnovation og entreprenørskab med faciliteter til at understøtte bl.a. projektmodning og udnyttelse af vækstdrivende teknologier. Bygningen er gjort mulig gennem en generøs donation på 80 mio. kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og er ydermere støttet af DTU med 19 mio. kroner.

Bæredygtighed i højsæde
Som en del af universitetets bæredygtighedsstrategi, har DTU’s bygherreorganisation valgt at lade den nye bygning til DTU Skylab certificere i kategorien DGNB Guld. Det er den første bygning på DTU, der bliver certificeret.

- Mange af de startup virksomheder og samarbejder, der udklækkes her i bygningen, vil bidrage med teknologibaserede innovation inden for grønne teknologier. Det skal bygningen selvfølgelig afspejle, og derfor er det helt naturligt, at få bygningen certificeret i kategorien DGNB Guld, siger DTU’s bygherrechef Claus Møller Rasmussen.

Også for NHH har DGNB certificeringen været en parameter for at byde ind på opgaven.

- Vi glæder os til at komme i gang med at bygge de nye rammer til DTU Skylab. DTU’s beslutning om at bæredygtighedscertificere bygningen passer rigtigt godt til vores profil, hvor vi er optaget af at drive en bæredygtig virksomhed, der gør fremtidens byggerier sunde, sikre og komfortable med det mindst mulige ressourcetræk, siger adm. direktør Marianne Hemicke Rysgaard, NHH.

Multifunktionel organisme
Den nye bygning opføres som en arkitektonisk komposition af stablede bokse, der sammen med den eksisterende bygning danner en naturlig helhed for ét samlet DTU Skylab. Når bygningen er færdig vil den, sammen med de nuværende faciliteter og et nyt Food Lab, opleves som en stor multifunktionel organisme med rumligheder, der kan tilpasses nye aktiviteter og funktioner. Hovedelementerne består af et developer floor til projektmodning og prototyper med tilhørende laboratorier, 3D print lab og værksteder. En arena, der bliver en hybrid mellem auditorium og event-område, og forskellige typer af kontor- og arbejdsområder, mødesteder og café. Tilsammen vil de omkring 5.000 kvadratmeter skabe endnu flere muligheder for teknologibaseret innovation.

fakta

Bygherre: DTU