Pris til forskning i nanofotonik

onsdag 17 maj 06
|

Onsdag d. 17 maj modtager Professor, dr. techn. Jesper Mørk fra COM•DTU Limprisen på 400.000 kr. Prisen uddeles én gang om året af Kai Hansens Fond, som ejer DANA LIM A/S i Køge.

Fondens formål med uddelingen prisen er, at støtte videnskabelig forskning, der fremmer det danske erhvervsliv eller det danske samfund.

 

Den 43 årige Jesper Mørk får prisen for at være en af drivkræfterne bag det høje internationale niveau, som Danmark har opnået indenfor udvikling af halvlederteknologi og optisk kommunikation.

 

I dag skal stadig større mængder af information overføres gennem store netværk som Internettet. Det sker gennem optiske fibre, og hele kloden er nærmest spundet ind i optiske fibre. Optisk kommunikation baseret på halvlederlasere, optiske fibre og laserforstærkere er således meget central for den fortsatte vækst af internettet og øgningen af datahastigheden.

 

Jesper Mørks omfattende forskning omfatter bl.a. udvikling af lasere og forstærkere. Hans pionerarbejder fra begyndelsen af 1990´erne citeres ofte i dag som klassikere inden for ultrahurtige optiske halvlederkomponenter. Udover selv at arbejde med teori og modellering har Jesper Mørk en sjælden evne til at samarbejde med eksperimentelt arbejdende kollegaer – på en sådan måde, at teori og modellering sammenholdes med eksperimentelle resultater. Det gør at design, fremstilling og modellering fremstår som en helhed. Det er her kimen til den helt store banebrydende innovation indenfor nanofotonik kan ligge.

 

Med tildelingen af DANA LIM Prisen får Jesper Mørk yderligere mulighed for at fremme sin forskning indenfor nanofotonik.

 

 

Kontakt: Jesper Mørk, jm@com.dtu.dk

www.com.dtu.dk

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

Susanne Brix Pedersen

Susanne Brix Pedersen

Vis flere