Lektor Søren Kiil er hædret for sin polymerforskning. Foto: Tom Jersø / ATV

Forskning i anti-rust maling hædret med pris

torsdag 08 maj 14

Kontakt

Søren Kiil
Lektor
DTU Kemiteknik
45 25 28 27

ATV | Elastyrenprisen

Den Danske Polymerpris – ATV | Elastyrenprisen er indstiftet for at fremme nytænkning og markante resultater inden for kemisk forskning og udvikling. Prisen tildeles en forsker, der har udmærket sig gennem nytænkning og markante resultater inden for kemisk forskning i og udvikling af syntetiske eller biologiske polymerer til medicinsk anvendelse, herunder arbejde inden for elastomere materialer. Prisen uddeles årligt af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV).
Lektor Søren Kiil, DTU Kemiteknik, modtager ATV | Elastyrenprisen 2014 for sin forskning i anti-rust maling.

Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2014, der er på 100.000 kroner er tildelt lektor Søren Kiil fra DTU Kemiteknik. Han modtager prisen for at have bidraget med væsentlig, ny forskningsbaseret viden inden for polymerer og for sin evne til at sammenkoble forskningsresultaterne med anvendelse i erhvervslivet.
Søren Kiil har de seneste 15 år forsket i anvendelsen af polymerer i produkter som coatings (maling) og lægemidler. Hans grundlæggende forskning er løbende blevet anvendt til industrielle produkter i nært samarbejde med erhvervslivet, og mange af hans videnskabelige artikler er sampubliceret med virksomheder.

Maling, der modvirker rust

Priskomiteen fremhæver især Søren Kiils arbejde inden for polymerteknologi, der kan anvendes i anti-korrosive malingtyper, det vil sige maling, der modvirker rust. Forskningen inkluderer også polymerbaseret bundmaling til oceangående skibe og maling til brandbeskyttelse af ståloverflader.
Som underviser på DTU Kemiteknik videreformidler han sin viden om forskningsmetoder, ingeniørmodeller og forskningsresultater til DTU’s studerende, og sideløbende hermed underviser han ingeniører og kemikere i malingindustrien.
Søren Kiil har publiceret et stort antal videnskabelige artikler og har udtaget to patenter i samarbejde med Hempel A/S. Parallelt med sit hovedforskningsområde forsker Søren Kiil i samarbejde med H. Lundbeck A/S i lægemiddelproduktion.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere