World Cultural Council-pris til Nanoforsker: Anders Baun

onsdag 25 apr 12
|
Hvert år uddeler WCC særlig anerkendelse til udvalgte forskere, som tidligt i deres karrierer har fået international gennemslagskraft.

World Cultural Council (WCC) er en international organisation baseret i Mexico, som har til formål at udbrede kultur og værdier i verden. WCC udvælger, anerkender og belønner international ekspertise indenfor videnskab, uddannelse og kunst gennem uddeling af priser til personer, som indenfor deres felt bidrager til menneskehedens udvikling. Blandt medlemmerne af WCC er flere nobelprismodtagere.

Hvert år uddeler WCC særlig anerkendelse til udvalgte forskere, som tidligt i deres karrierer har fået international gennemslagskraft. Og i år var i alt otte danske forskere udvalgt, da de alle i 2011 modtog European Research Council Starting Grants.

De otte danske forskerne talte blandt andet DTU-forskerne professor Anders Baun, som i sin forskning særligt fokuserer på risikovurdering af manipulerede nanomaterialer.

Priserne blev uddelt af den mexicanske ambassadør i Danmark, Martha Bárcena Coqui, formanden for World Cultural Council og nobelprismodtager i medicin, Edmond H. Fischer, og rektor for Aarhus Universitet Lauritz B. Holm.

Læs mere om World Cultural Council her.


Fotograf: Lars Kruse

Nano forsker, professor Anders Baun (DTU Miljø) modtog den 18. April prisen 2012 WCC Special Recognition ved World Cultural Councils årlige prisuddeling, der fandt sted på Aarhus Universitet.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere