Transporthorisonter

Transportvidenskabelige Horisonter - undervisningsmateriale til de danske gymnasier

torsdag 13 jun 13
af Camilla Voigt Zacho

Matematiklærerkurser i oktober og februar

På et nyt matematikkursus kan du få indsigt i transportforskning og i hvordan matematiske modeller, it-værktøjer, statistisk og autentisk datamateriale benyttes til at imødegå udfordringer indenfor transportområdet. Du vil få eksempler på matematikkens og statistikkens praktiske betydning for transportforskning, og få inspiration til hvordan du og dine elever kan arbejde med transporttemaer i den daglige undervisning og i projektforløb.

Kurset afholdes både den 23. oktober 2013 og 6. februar 2014, begge dage kl. 10 til 16. Informationer om tilmelding kan du i den nærmeste fremtid finde på www.dtu.dk/gymnasiekursus.

Et nyt undervisningsmateriale fra DTU om transport og transport- relaterede emner tager blandt andet fat på mobilitet, trafikpsykologi, infrastruktur og økonomi. Transportsektorens indvirkning på miljø, sundhed og samfundsudvikling samt konsekvenser for den enkelte og samfundet bliver også taget op i materialet, der både består af en bog og et opgavehæfte.

Hvad handler Transportvidenskabelige Horisonter om?

Bogen Transportvidenskabelige Horisonter tager sammen med et opgavehæfte fat på de vigtigste transportudfordringer, -ideer og -forskningsresultater inden for blandt andet mobilitet, trængsel, logistik, trafikpsykologi, infrastruktur og økonomi. Bogen gennemgår både transportsektorens indvirkning på miljø, sundhed og samfundsudvikling samt de forskellige områders praktiske betydning for individer, samfund og på globalt niveau.

Sendt til gymnasierne

Hen over sommeren bliver Transportvidenskabelige Horisonter sammen med opgavehæftet sendt som gratis klassesæt til alle almene og tekniske gymnasier.

Hvilke fag er bogen skrevet til?

Bogens forskellige kapitler er skrevet til undervisningen i matematik, naturgeografi, samfundsfag og psykologi i gymnasiet, og kan nemt bruges i tværfaglige forløb.

Mere på vej til undervisningen

På sigt kan du på hjemmesiden for Transportvidenskabelige Horisonter downloade bogen og de enkelte kapitler, finde diskussionsoplæg, supplerende opgaver, opdaterede afsnit, forslag til ekskursioner og relevante links om transport og trafik. Og her at du kan stille spørgsmål om transport. Når siden er klar kan du finde den via DTU Transports egen hjemmeside www.transport.dtu.dk, hvor du også kan læse nyt om transportforskningen. Eller du kan finde siden via www.dtu.dk/gymnasier, hvor du finder alle tilbud til gymnasiet.