Technologist 6

Technologist udkommer i dag

tirsdag 15 sep 15

Om Technologist

• Udgives af EuroTech-univesiteterne, Technische Universität München (TUM), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) og DTU.

• Udkommer fire gange om året.

• Udgives på engelsk, tysk og fransk.

• Skrives af førende videnskabsjournalister og redigeres af det schweiziske mediebureau LargeNetwork.

• Technologist kan bl.a. købes hos førende magasinforhandlere, på større stationer og i europæiske lufthavne.
Magasinet kan også bestilles via www.technologist.eu. Magasinet koster 9,5 euro eller ca. 70 kr. 8 numre fås for ca. 285 kr.

• Følg Technologist på Facebook og på Twitter.
DTU’s internationale magasin sætter fokus på lys i det nye nummer. Lys og lysteknologier spiller en stadig større rolle inden for både kommunikation, medicin, computere og underholdning. Technologist nr. 6 kigger nærmere på, hvordan lys påvirker os mennesker og vores samfund.

LED-teknologien er f.eks. en af de teknologier, der behandles i dette nummer. Den åbner helt nye muligheder for at styre og regulere lysets intensitet og farve, så man f.eks. kan skabe byrum, hvor der sker mindre hærværk eller kontorlokaler, hvor lysintensiteten er som dagslyset og følger naturens rytme og hvor medarbejdernes produktivitet derfor er højere.

Technologist tager os også en tur til Estland. Et lille land, som er i gang med at skabe et samfund, hvor man udnytter digitaliseringens mange muligheder optimalt. F.eks. er der WiFi praktisk talt over alt. Borgernes kommunikation med offentlige myndigheder sker hurtigt og effektivt, alle borgere har et digitalt ID-kort, der gør det muligt f.eks. at stemme online eller have direkte adgang til at læse sin journal hos lægen. Man kan oprette og registrere en ny virksomhed inden for få minutter. Alt sammen noget, der betyder, at landet har skabt et frugtbart klima for entreprenørskab og dermed en lang række tech-iværksættere – med video-opkaldstjenesten Skype som det mest prominente eksempel. Skype blev grundlagt i Estland af danske Janus Friis, svenske Niklas Zennström i samarbejde med de tre estiske ingeniører Ahti Heinla, Priit Kasesalu, and Jaan Tallinn i 2003.

Læs selv videre i Technologist nr. 6, som kan bestilles på magasinets wesbsite, www.technologist.eu

Husk, at Technologist også har en webside, hvor der dagligt postes nyheder fra videnskabens og teknologiens verden sammen med udvalgte artikler fra det trykte magasin. Du kan også følge Technologist på Facebook og Twitter.


Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere