Deltageren i workshopppen. Foto: DTU Veterinærinstituttet

Workshop om europæisk forskning i dyresundhed og -velfærd

onsdag 27 nov 13

DTU Veterinærinstituttet har netop været vært for workshoppen ’Animal health and welfare’ under EU’s ANIHWA ERA-Net, der skal øge samarbejdet og koordineringen af nationale forskningsprogrammer inden for dyresundhed og -velfærd.

Der var 50 deltagere fra internationale organisationer, universiteter, referencelaboratorier og myndigheder.

I løbet af workshoppens to dage blev fremtidige forskningsemner inden for alvorlige smitsomme sygdomme, produktionsbetingede sygdomme og dyrevelfærd hos produktionsdyr identificeret, diskuteret og prioriteret.

”Workshoppen havde som noget nyt fokus på at finde forskningsområder med synergi mellem sundhed og velfærd hos produktionsdyr, og det gik rigtig godt,” fortæller Kristian Møller, der er direktør for DTU Veterinærinstituttet.

Resultaterne fra workshoppen vil sammen med andre forskningsagendaer danne grundlag for fremtidige bevillingsrunder under ANIHWA og ligeledes i forbindelse med EU’s større forskningsprogrammer som Horizon 2020.