Indvielse af nyt højteknologisk studenterlaboratorium

tirsdag 10 jan 06

Tirsdag d.10 januar 2006 indviede DTUs uddannelsesdekan Helge Elbrønd Jensen COM•DTUs nye studenterlaboratorium. COM•DTU studerende kan nu på egen hånd eksperimentere med optiske kommunikationssystemer.

Normalt når man taler om at forbedre faciliteter for studerende, så er det en snak om eksempelvis nye sportsfaciliteter, cafeer osv.  Men også laboratorier er en vigtig del af studentermiljøet. Helge Elbrønd Jensen påpegede, at der er to måder man kan lære på. Enten kan man bruge hovedet, læse og analysere sig til viden eller også kan man eksperimentere og se hvordan verden virker. Han understregede, at disse to tilgange gerne skal gå hånd i hånd i ingeniørverdenen.

Det nye studenterlaboratorium har flere fordele. Førhen var der faste tider under kurserne, hvor de studerende kunne få plads i det traditionelle forskningslaboratorium side om side med en vejleder. Det nye laboratorium er derimod åbent for studerende hele tiden, så de kan komme når de vil. For det andet får studerende her mulighed for at eksperimentere med meget avanceret udstyr, som de kan lave state-of.the-art opstillinger med. Udstyret repræsenterer en værdi af 1 mill. Dkr., men er indkøbt til under det halve på auktioner.

Og de studerende er allerede ved at strømme til. Dagen blev rundet af med tre små præsentationer, hvor studerende fra Danmark, Indien og Kina viste deres eksperimentelle opstillinger.

Kontaktperson: Torger Tokle, tt@com.dtu.dk