Usædvanligt forsknings- og uddannelsescenter ser for alvor dagens lys

torsdag 11 aug 05

Efter lidt af en kompliceret fødsel med mange måneders forhandlinger mellem DTU og samarbejdspartnere som Nokia, IBM, Siemens og Motorola blev  CICT officielt indviet fredag d. 20. maj 2005 af undervisningsminister Bertel Haarder.

Center for Information and Communication Technologies på COM er en nyskabelse i universitetsverdenen.  Det er første gang, at en hel branche i Danmark går ind i et samarbejde af denne art. Centeret vil blive næret og inspireret af industrien f.eks. når det gælder fælles interesser som det højteknologiske netværk og efterspurgte kandidat-kompetencer.

CICT tilbyder virksomheder og offentlige institutioner viden og kompetencer til at drage nytte af de nyeste informations- og kommunikationsteknologier. Centeret rådgiver når det eksempelvis gælder implementering, økonomi, regulering og spørgsmål vedrørende kulturelle og sociale implikationer. Desuden analyserer CICT grundlaget for nye applikationer og udvikler disse.

På centeret arbejder 20 forskningsmedarbejdere og fem ph.d.´ere med applikationsudvikling inden for IT og kommunikation. Planen er at det antal skal fordobles i løbet af de næste fem år.

Programmet for dagen bød blandt andet på taler fra DTU og industrielle partnere samt lykønskninger via videokonference fra centerets internationale samarbejdspartnere som IBM, Verdensbanken og Nokia.