Dansk betonfirma finder stor europæisk pris

fredag 07 jun 13
|

Kontakt

Kristian Dahl Hertz
Professor
DTU Byg
45 25 19 50
Abeo A/S, som er etableret på baggrund af professor Kristian Dahl Hertz' opfindelse, blev 4. juni kåret som Europas bedste spin-out

Den danske virksomhed, Abeo A/S, blev tirsdag 4. juni 2013 kåret til ”Europas bedste spin-out virksomhed”. Det skete ved en konference i Europa-Parlamentet, der havde til formål at sætte fokus på forskning, innovation og iværksætteri.

Prisen gives til en europæisk virksomhed, der har formået at tage en opfindelse fra en forskningsinstitution og omsætte det til en succesfuld virksomhed.

Abeo A/S blev etableret i 2010 på baggrund af en ny betonteknologi opfundet af professor Kristian Hertz fra DTU Byg. Virksomheden har siden udviklet det banebrydende betonelement kaldet SL-dækket, der kan bruges som bærende gulvkonstruktion i nyt etagebyggeri.

Det nye betonelement reducerer ikke alene byggeomkostningerne og CO2-udslip, det åbner også mulighed for helt nye arkitektoniske udtryk, samtidig med at elementerne er mere brandsikre og lydisolerende end traditionelle elementer.

Læs mere på DTU's hjemmeside