DTU’s plus-energihus FOLD fejret

tirsdag 04 dec 12
|

Kontakt

Bjarne W. Olesen
Professor
DTU Byg
45 25 41 17

Fakta om Solar Decathlon

Solar Decathlon er arrangeret af Spaniens indenrigsministerium i samarbejde med Madrids universitet og med støtte fra USA’s energiministerium. Konkurrencen er oprindelig en amerikansk begivenhed, men blev for to år siden afholdt i Europa for første gang. Hvert af projekterne støttes af EU med et beløb på 100.000 euro, og det er meningen, at resten af udgifterne skal dækkes via fonde og de firmaer, som medvirker med produkter i huset.


 

Projektet blev præmieret med en første-medalje inden for disciplinen Solenergi-integrationskoncept ved sommerens Solar Decathlon-konkurrence i Madrid


Lektor Lotte Bjerregaard overrækker bachelordekan Martin Vigild prisen for bedste solenergi-integrationskoncept. Foto: Thorkild Christensen

Nok vandt DTU’s plus-energihus FOLD ikke en førstepræmie ved konkurrencen i Madrid, men universitetets og ikke mindst de mange DTU-studerendes deltagelse i Solar Decathlon-konkurrencen i Madrid har haft stor betydning for såvel DTU som for universitets fremtidige undervisning og innovation.  

Desuden blev det til en første-medalje inden for en af konkurrencens vigtigste discipliner, nemlig solenergi-integrationskonceptet.  

Prisen blev fejret forleden ved en festlighed, hvor der også var premiere på dokumentar-filmen om design og konstruktionen af plus-energihuset, der producerer mere energi, end det forbruger.  

Bachelordekan Martin Vigild, DTU, som er protektor for Solar Decathlon-projektet, bød velkommen og fremhævede projektet som meget vigtigt for DTU og et af de flagskibe, der har inspireret til at etablere DTU Blue Dot Projects.  Bæredygtige projekter der er drevet af de studerende, og som er med til at inspirere andre og rekruttere nye studerende til DTU.

Professor Bjarne Olesen, DTU Byg og leder af Solar Decathlon-projektet, nævnte, at det allerede på nuværende tidspunkt er besluttet at deltage i Solar Decathlon igen i 2014 med en ny udgave af fremtidens plusenergihus, der ikke opvarmes og køles ved hjælpe af fossile energikilder.  

Solar Decathlon-projektet blev skud i gang i juni 2011, og allerede i januar 2012 blev en 1:1 mockup af det endelige hus opført  på DTU’s forsøgsområde. Huset er bygget af studerende fra Bygningsdesign-uddannelsen i samarbejde med studerende fra DTU Miljø, DTU Management Engineering og DTU Informatik samt en række erhvervsvirksomheder.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere