COM•DTU forskere på podiet

onsdag 03 maj 06
To forskere blev hædret med henholdsvis "Sikkerhedsnål" og legat ved DTUs årsfest d. 28. april.

I forbindelse med DTUs årsfest d. 28 april blev den arbejdsmiljøprisen "Sikkerhedsnålen" uddelt til COM•DTU sikkerhedsrepresentant Mike van der Poel af Rektor Lars Pallesen. Udemærkelsen tilfalder en person, som har gjort en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet på DTU. Mike har arbejdet med lasersikkerhed, som er særligt vigtigt for et institut som COM•DTU. På instituttets laboratorier arbejdes med lasere med bølgelængder fra ultraviolet til fjern infrarød. Mike har udarbejdet programmer og en sikkerhedsmanual, der kan hjælpe medarbejdere og studenter til en mere sikker omgang med lasere.

Direktør Peter Gorm-Petersens mindelegat modtog Thomas Tanggaard Alkeskjold samme dag af Rektor Lars Pallesen. Legatet uddeles til  ”yngre civilingeniører, der står i fortjenstfuld udvikling, og som man gerne vil udtrykke en særlig anerkendelse af".

I sin begrundelse fremhævede Rektor Thomas Tanggaard Alkeskjolds Ph.d. projekt "Optical devices based on liquid crystal photonic bandgap fibers" som et eksemplarisk projekt, der viser, hvordan et projekt kan være videnskabeligt spændende og grundlæggende og samtidig være innovativt og af stor teknologisk betydning.